ZASTAVA DUGINIH BOIJA PO PRVI PUT ISTAKNUTA U SKUPŠTINI GLAVNOG GRADA

U demokratskim društvima, širom svijeta, jun se obilježava i kao Mjesec ponosa. Organizuju se brojne manifestacije kao i sadržaji obrazovnog karaktera kako bi se promovisali civilizovani i pristupi koji podstiču i afirmišu ravnopravnost osoba koje pripadaju LGBTIQ zajednici“, kazao je odbornik u Skupštini Glavnog grada Aleksandar Saša Zeković.
Tim povodom, kako je dodao, u centralnom ulaznom holu u zgradi gradskog parlamenta , na njegovu inicvijativu, simbolički je istaknuta zastava LGBTIQ zajednice i objavljeno saopštenje kojim Skupština Glavnog grada Podgorice izražava privrženost poštovanju ljudskih prava i odlučnost da se Podgorica razvija kao otvoren grad, prijateljski raspoložen prema svima.
„Značajno je što je Skupština Glavnog grada osudila sve akte nasilja i nepoštovanja prema LGBTIQ osobama koje žive, rade ili borave u Podgorici. Po prvi put u istoriji gradskog parlamenta Podgorice istaknuta je zastava LGBTIQ zajednice što predstavlja važnu političku demokratsku legitimaciju i poruku o zastupanju i promovisanju multikulturalnosti i inkluzivnosti u Podgorici“, poručio je Zeković.
Saopštenje Skupštine Glavnog grada dostuopno ovdje: http://skupstina.podgorica.me/2023/06/30/naslovdrugi-3-2-2-11/ 
Izvor: https://www.portalanalitika.me/clanak/zekovic-zastava-duginih-boja-po-prvi-put-istaknuta-u-skupstni-glavnog-grada