Sapštenje za javnost


UPOZORITI JOVANOVIĆA: POLITIČKE RAZLIKE NE SMIJU BITI POVOD ZA DRSKO PONAŠANJE I TUČU

Izvršni koordinator Građanske inicijative “21.maj” Ljubomir Filipović podnio je prijavu Upravi policije i Odjeljenju bezbjednosti Kotor protiv Gorana Jovanovića, alijas Timor Tmurni, zdravstvenog radnika, političara i javnog funkcionera imenovanog od strane Vlade Crne Gore, zato što mu je prijetio nasiljem na društvenoj mreži Facebook.

Jovanović, koji je funcioner Demokratske Crne Gore i kojeg je Vlada Krivokapić-Abazović svojevremeno postavila za predsjednika Odbora direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore, napisao je na svom Facebook profilu komentar o novoimenovanom direktoru Agencije za naciuonalnu bezbjednost Savu Kenteri na što je Filipović reagovao na način što je napisao “Opet ćeš se izvinjavati doktore”. Nakon kraće međusobne diskusije, Jovanović je pozvao Filipovića da se povuče odnosno odustane od dalje diskusije ili će u protivnom “popiti koji pravi šamar kad ga sretne”. 

Kultura javnog govora i kvalitet političke diskusije je na krajnje niskom nivou. Neprimjereno je da se pristupa najavi drskog i nasilničkog ponašanja i otvorenom pozivu na tuču.

Filipović je od policije zatražio da Jovanovića upozori na dalje javno ponašanje, ovog puta bez pokretanja prekršajnog postupka već da se preventivno djeluje i upozori na dalje ponašanje.

Političke, ideološke i vrijednosne razlike ne smiju biti povod za nasilje i remećenje javnog reda i mira.