Saopštenje- Živković, Filipović, Bojović

Saopštenje za javnost

Sinoćni video snimak mladih polaznika Policijske akademije u Danilovgradu je samo još jedan porazan primjer višegodišnje velikosrpske destrukcije Crne Gore. Srednjoškolci koji se školuju za buduće policajce koji treba da budu odani svojoj državi Crnoj Gori raduju se porazu naših rukometašica uz velikosrpske napjeve o izgubljenom Kosovu i kosovskoj mitomaniji. I ovo je plastičan primjer kako je crnogorska omladina svih proteklih godina politički, kulturno i nacionalno destruirana od strane SPC, lokalnih velikosrpskih agenturnih stranaka i razarajućih medijskih zagađivača iz susjedne Srbije koja je očigledno potonula pod vođstvom svojih nacionalističkih i agresorskih uprava.

Crnogorske institucije se ne mogu graditi sa kadrovima koji nijesu lojalni svojoj državi, niti se sa ovako edukovanim srednjoškolcima može obnavljati policijski kadar u Crnoj Gori, niti su Crnoj Gori potrebni policajci koji su zadojeni nacionalizmom i tuđom militantnom mitomanijom. Zato će biti zanimljivo što će povodom ovog ispada reći čelnici Policijske akademije koja navodno brine o obrazovanju, profilu i posvećenosti policijskih kadeta profesionalnoj, depolitizovanoj i građanskoj edukaciji.

Dok se ne oglasi uprava Policijske akademije i objasni javnosti zašto je moguć ovakav nacionalistički ispad i na osnovu kojih to kriterijuma se biraju policijski kadeti, a imajući u vidu povod za ovakav poražavajući događaj, želimo istaći da smo ponosni na crnogorske rukometašice i kada pobjeđuju i kada gube jer su primjer sportske predanosti i patriotizma koji odbacuje svaki nacionalizam.

 

Predsjednik Savjeta,

Miodrag Živković

Izvršni koordinator

Ljubomir Filipović

Programski koordinator

Rade Bojović