Saopštenje za javnost-Malik Kovačević

Sa posebnom pažnjom sam danas ispratio obraćanje gospodina Adrovića iz Bara, koji je demantovao da je član “savjeta organizacionog odbora GI “21. Maj” u Baru”. 

Gospodinu Adroviću je neko sastavio nemušto saopštenje u kome se jedino vidi očigledna namjera da se našteti našem pokretu.

Prvo i osnovno GI “21. Maj” nema “savjet organizacionog odbora” u Baru jer naša struktura ne poznaje takav oblik organizovanja. Drugo gospodin Adrović je pristao da bude dio operativnog tima koji će raditi na okupljanju i animiranju ljudi i razvoju lokalne organizacije kako bi pomogao da u tom gradu dođemo do ozbiljne organizacije kakve sada imamo Podgorici, Bijelom Polju, Nikšiću, Budvi, Kotoru, Herceg Novom i na Cetinju i time ojačamo naše kapacitete u borbi za bolje i pravednije društvo .

Zašto je sada gospodin Adrović promijenio mišljenje možemo samo da pretpostavimo. Ne želeći da uvrijedimo mnoge časne ljude, moramo primjetiti da se mnogi unutar PKS-a od samog početka , najblaže rečeno čudno ponašaju. Osim što insistiraju na ekstremnim porukama, plastičnom patriotizmu i nasilju, u korijenu su samougasili i svoju partiju u nastajanju intrigama i spletkarenjem. Tako da se danas ne zna Božje zore o tome ko je pravi a ko lažni PKS, i ko stvarno predstavlja taj pokret. 

Ne preostaje  nam ništa drugo nego da zaključimo da to rade po zadatku, kako bi diskreditovali i PKS i protestni pokret u cjelosti, kao i suverenistički blok. Da li je to najava saradnje djelova PKS i Ure o kojoj se ovih dana šapuće, ili im naređenja stižu iz Beograda, ostaje da se vidi.

Zato svim dobronamjernim ljudima savjetujemo da napušte gubitničke organizacije sumnjivih ciljeva i da rade sve kako bi ojačali  jedinstvo suverenističkog, proevropskog pokreta. Da je vječna Crna Gora!

Malik Kovačević , član GI ,,21. maj “