Saopštenje za javnost

NIJE TAČNO DA U KCCG NEMA PROTIVZAKONITIH RADNJI

 

Prinuđen sam da javno reagujem na navode direktorke Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) gospođe Ljiljane Radulović koja je javno saopštila da u u toj zdravstvenoj ustanovi nema pojave mita i da bi ona reagovala i oštro kaznila svakog.

 

Građanska inicijativa “21. maj” je nadstranački i društveni pokret koji je u svakodnevnoj komunikaciji sa građanima. Gradskom odboru Glavnog grada Podgorica obratili su se građani koji imaju konkretne primjedbe na određene ljekare KCCG o čemu je gospođa Radulović blagovremeno i detaljno upoznata. Zato čudi i zabrinjava njen javni nastup kojim ipak na neki način obmanjuje građane Podgorice i Crne Gore.

 

Dodatno, ona je upoznata i da postoji dokumentacija, prepiske, video zapisi koji potvrđuju brojne protivzakonite i neetičke aktivnosti određenih ljekara, koje uključuju zloupotrebu službenog položaja i prevaru o čemu će javnost u naradnim danima i sedmicama biti periodično informisana kroz nastupe oštećenih građana uz prezentaciju dokaza koji to potvrđuju. 

 

Pozivamo uvaženu gospođu Radulović da nastavi i unaprijedi kontakt sa građanima koji imaju argumentovane primjedbe na postupanje ljekara. 

 

Aleksandar Saša Zeković, organizacioni koordinator Građanske inicijative “21.maj”