Saopštenje za javnost

Predsjednik Opštine Budva je opet na turneji po Srpskom svetu po kome opet širi poruke o jedinstvu i jednokrvnosti srpskog naroda. Carević je uspio da se legitimiše kao dio plejade bizarnih nacionalističkih likova koji su isplivali iz blata neo-miloševićevske politike objediniavanja srpskih zemalja.

Pored Vulina, Rakovića, Jokovića, Bato Carević, bivši Crnogorac, koji je po svom priznanju nekada pomagao kampanju za referendum, i bio jedan od šrafova mehanizma koji je Budvu doveo do finansijskog kolapsa i označio je kao prijestonicu korupcije, sada glumi srpskog patriotu. Carević nije nikakav i ničiji patriota. On je samo dokaz stare maksime da je patriotizam utočište za hulje.

Danas sa zvaničnih kanala Opštine šalje poruke o tome da je Budva srpski grad i da je Boka srpska zemlja. Prije desetak dana isto tako poziva da se glasa za šefa mu iz Beograda.

Pod Carevićem se Budva pretvara u ruglo, opštinska administracija je prepun partijskih kadrova, dok je Carevićev džep sve dublji.

Što su konkretno uradili za 6 godina vlasti? Asfaltirali par ulica. Jesu li izmijenili plansku dokumentaciju, zaustavili betonizaciju, sačuvali parkove, izgradili obećane biblioteke i pozorišta?

Ništa od toga. Doveli su uličare bez škole i postavili ih za direktore, doveli nas do toga da su nam ključni događaji kulturne ponude pjesničke večeri Milana Kneževića i Dragana Koprivice i da nam umjesto gradske muzike gradom defiluju trubači iz Guče.

Nadam se da su građani Budve prozreli kroz masku “čovjeka iz naroda” koji donira platu od hiljadu eura dok iz budžeta uzima milione za angažovanje svoje građevinske firme.

Dolazi vrijeme da se Batu zahvalimo i da ga ispratimo na izborima u junu, i da pozovemo tužilaštvo da se pobrine za njega. I zbog krađe i uzurpacije državne imovine, ali i zbog sumnji da poziva na rušenje ustavnog poretka proglašavanjem dijela crnogorske zemlje za tuđu teritoriju.

Da bi se Budva vratila Crnoj Gori, potrebno je Bata na izborima iseliti iz opštine i poslati nazad za Krimovicu, ili u Spuž.

 

Ljubomir Filipović, izvršni koordinator GI 21. Maj