Saopštenje za javnost

Crnoj Gori je potrebna odgovornija politička elita 

Crna  Gora kao zemlja iz koje sve  više odlaze mladi , a posebno sa sjevera  , nema  vremena  za gubljenje , jer  projekcije Monstata govore da će do 2060. godine  broj ljudi koji žive u ovom regionu  biti  svega   21%  od ukupnog  stanovništva  naše  zemlje . U poređenju sa popiaom  iz 1961. godine  , kada je na  tom području   živio  svaki  drugi  stanovnik (46,2%).

Ovu migraciju , ne samo mladih kao naše budućnosti , već i osoba  u srednjovječnom dobu , pojačava i nestabilna  politička situacija , kojoj  svjedočimo .

Toj  nestabilnosti  se  ne nazire kraj iako je odlazeća Vlada srušena u Parlamentu još prije dva mjeseca , a za to vrijeme su poslanici zaradili  preko  280.000 eura , jer  politički akteri  koji  pretendiraju na učešće  u  formiranju  manjinske  vlade , sporo se dogovaraju zbog određenih političkih  , uskopartijskih i drugih interesa .

Politička elita stoga treba da shvati značaj  i ulogu koju  ima u društvu i da se sa više  razumijevnja i  odgovornosti  odnosi  prema trenutnim , ali i budućim  događajima i dešavanjima .

Kako vrijeme neumitno  teče i  ne čeka  nikoga , Crnoj Gori  je  u budućnosti  potrebna  snažnija , odgovornija  politička elita , koja će se rukoviditi najboljim interesima naše države i naših građana .

Malik Kovačević , član GI ,,21.maj“