Saopštenje za javnost

Ruska agresija na Ukrajinu sve više poprima obilježje vojnog pohoda koji je ogrezao u ratne zločine i zločine protiv čovječnosti. Putinov režim i on lično pokazali su nakazno i nehumano lice koje podsjeća na Miloševićevu velikosrpsku agresiju na Hrvatsku i BiH. Mariupolj već sada izgleda kao Vukovar, Kijevu je namijenjena sudbina Sarajeva, dok opsada Odese već sada liči na sramni pohod na Dubrovnik. Sve ovo je razlog da evropska i demokratska Crna Gora do kraja bude uz Ukrajinu, da podrži sve sankcije protiv Putinove Rusije i da jasno identifikuje domaće putinovske pristalice i plaćenike. Crnogorski evropski put, nakon ove zločinačke agresije zvanične Moskve, više nije isti. Naša javnost treba da zna da samo ona Crna Gora koja je bez kalkulacija na strani Evrope i atlantskih saveznika može da računa na evropsku budućnost. Samo takva, slobodarska i etička Crna Gora zaslužuje da bude dio ujedinjene evropske porodice.

Podgorica, 22.03.2022. god.

Predsjednik Savjeta,