Saopštenje – Ljubo Flipović

Htio bih da se osvrnem na snimak koji je iskorišćen od Demokrata da se diskredituje “21. Maj”. 

 

Na isti način kako Demokrate napadaju “21. Maj”, DF je napadao Demokrate zbog fotografija Alekse Bečića, Dragana Krapovića i Stevana Katića sa mnom iz perioda kada su formirali partiju. 

Mi smo za razliku od snimka sa Đukanovićem za stolom pored nekoliko funckionera “21. maja”, sjedjeli za istim stolom i ja sam im zbilja pomogao da se osnuju. Važno nam je tada bilo da Demokrate odrade svoj dio posla i pacifikuju jedan dio prosrpskih građana pred ulazak u NATO, i oni su svoj posao tada odradili. 

 

Za naše saborce poruka: ne dajte da nas dijele jeftinin trukovima – jeste, naši stariji članovi su u jednom trenutku sjedjeli u restoranu na Cetinju, ali isto tako su ujutru bili tu i nagutali se suzavca na Trgu ispred dvora. Takođe su naši funkcioneri i članovi poput Anđele Borilović (Ivanović), Stefana Aleksića, Tijane Todorović, Manje Simonović… bili na Belvederu. Anđela sa ženama na prvoj liniji, a onda Saša Zeković koji je bio i na Belvederu i svuda i budno motrio na svaku nezakonitost rada policije. Da ne govorim o našim advokatima iz pravnog tima na čelu sa Nikolom Beladom koji danonoćno pomažu ljudima koje srbijanski žandari u redovima naše policije diskriminišu.

 

Ni ja u Zagrebu nisam bio na bezbjednom jer su naši prijatelji iz vlade znali što tamo radim. Nego da ostavimo hrvatskim službama, koje su identifikovale ljude koji su me pratili, da do kraja obave posao. Onda će neke stvari biti jasnije mnogo.

 

Ljubomir Filipović