Saopštenje – Ljubo Filipović

Jutrošnje jadno reagovanje Gorana Danilovića, koji je milošću i kadrovskom politikom Crkve Srbije zakučio mjesto u Agenciji za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja -pokazuje gdje je izvor i ishodište politike proganjanja i šikaniranja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

 

Ovdje nije riječ  o Daniloviću, jer se podrška njegovoj mikro partiji može brojati samo promilima, ovdje je riječ o namjerama ove vlade i njenug političkih lidera da stalno podgrijavaju tenzije i da na tim tenzijama opstaju.

 

Podižući tenzije i provocirajući reakciju i proteste oni kreiraju otrovnu situaciju u društvu i podgrijavaju podjele sužavajući prostor za bilo kakav smisleni dijalog, svjesni da bi u dijalogu morali da otvore prostor za one koji su zabranjeni na njihovim medijima i koje prokazuju za ekstremiste. 

 

Platforma na kojoj bi se suočili Adnan Čirgići Aleksandar Radoman sa jedne i Danilović, Bratićka, Glušica i rektor, pokazala bi ko je u suštini ekstremista i ko zastupa radikalne stavove.

 

Izvršni koordinator GI “21 maj” Ljubomir Filipović