Saopštenje KOO GI 21. maj

Povodom događaja koji se desio u prostorijama RTCG kao i objavljenoga snimka i transkripta razgovora izmedju Miodraga Živkovića, predsjednika Savjeta GI „21 maj“ i Tamare Nikčević, autorke i voditeljke emisije „Teleskopija“, više članova i članica Koordinacionog odbora i Savjeta Građanske inicijative „21. maj„ podnijelo je  krivičnu prijavu protiv odgovornih lica iz Demokratske Crne Gore  i drugih NN lica zbog krivičnog djela Neovlašćeno prisluškivanje i snimanje iz člana 173 Krivičnog zakonika Crne Gore.

U prijavi se, između ostalog, izražava zabrinutost zbog činjenice da se u prostorijama Nacionalnog javnog servisa neovlašćeno prisluškuju i snimaju privatni razgovori, čime se opravdano stvara nesigurnost i bojazan kod građana i građanki, kao potencijalnih žrtvi ovakvih i sličnih nezakonitih snimanja i prisluškivanja, ukoliko nijesu „po mjeri“ Demokrata. Takođe, podnosioci prijave izražavaju zabrinutost i povodom iskazivanja odlučnosti političke partije parlamentarne većine da ponavlja krivično djelo u namjeri diskreditacije navedenih lica.

S tim u vezi,  vjeruju  da će nadležni državni organi preduzeti sve potrebne  radnje i mjere u cilju identifikovanja i procesuiranja izvršilaca krivičnog djela.

Koordinacioni odbor GI „21. maj“