Reagovanje, Ljubo Filipović

Ponovo smo pod talasom napada lažnih vijesti iz Rusije, koje se hrane narativom koji plasira Željko Ivanović i njegovi istomišljenici u zemlji i van nje. 

 

Upravo sam pročitao tekst ruske državne novinske agencije “RIA Novosti” u kojoj se nazivam “nacionalistom i članom DPS-a”. 

 

U tekstu se koristi lažni citat u kom sam navodno rekao da sa vlasti “treba svrgnuti Srbe” i da ne krijem da nam je “glavni neprijatelj pravoslavna crkva”.

 

Glavni sagovornik u tekstu je bivši konzul Ruske Federacije kojemu je Ivanovićeva vlada izgleda oprostila švercovanje lažnjih policijskih znački. Isti Đukić je osnivač i član ekstremističkih organizacija u Crnoj Gori poput “Noćnih vukova”, “Kozačke vojske” i “Sorok Sorokov” militantne ruske pravoslavne organizacije.

 

Ova vlada izmišlja razne nepostojeće ekstremizme, dok ove realne pušta da cvjetaju u Crnoj Gori.

 

Što se tiče sinhronizovanih Ivanovićevih prozivki i prozivki Kremlja, mislim da ih ubuduće treba ignorisati. Uz nekoliko pisama Medijskom razvojnom investicionom fondu u kojem se postavlja pitanje čime se bavi Željko Ivanović i na koji način i za čiji račun širi mržnju i obesmišljava dijalog. 

 

Ljubomir Filipović,

Izvršni koordinator GI “21. Maj”