Protesti ispred zgrade Ministarstva pravde

Protesti ispred zgrade Ministarstva pravde nastavljeni su i danas. Četvrti dan protesta Gi 21. Maj organizovao je zbog netransparetnih politika i aktivnosti Vlade Crne Gore i njenog učešća u negoranju genocida i ratnih zločina. 

 

Na današnjem skupu govorila je članica Savjeta Građanske iniciative 21. maj Tanja Pavićević koja je istakla da građani i građanke Crne Gore ne pristaju na ideologije krvi i tla koju nam nova vlast i parlamentarna većina uvodi na mala vrata.

 

Ona je je poručila da je proteklih 9 mjeseci pokazalo da u našem društvu postoje novi i zdravi potencijali i aktivizam, ali i da su oni kojima je bila obaveza suprodstavljanje zlu – ostali gluvi i nijemi.

 

“Dok CANU nedopustivo ćuti na kršenje temeljnih vrijednosti slobodnog i demokratskog društva, provladinom i privilegovanom civilnom sektoru je iznenada “provedrilo” iako se građanim “smrko” zbog brojnih nastupa i niza nedopustivih ponašanja predstavnika aktuelne vlasti.

 

Vrijeme će pokazati još toga, a jedno je sigurno vrijeme – ne može izbrisati sjećanje na “ćutnju” onih kojima je javna riječ i borba za ideale obaveza”.

 

Na skupu je istaknuto da će dalja radikalizacija biti breme upravo onih koji relativizuju i minimiziraju opasne društvene pojave, i samim tim djeluju kao produžena ruka desno orijentisane vlasti koja nastoji poništiti antifašističke temeljne vrijednosti.

 

Zaključeno je da je došao trenutak da svi pojedinačno i u zajednicama preuzmemo odgovornost za sadašnjost ali i budućnost naše zemlje.

 

Protesti Gi 21. maj nastavljaju se sjutra.