Promocija – Aleksandra Skvarta

GI „21. maj“ organizuje promociju romana Pričaj mi o njemu Aleksandre Skvarte

Premijerna promocija romana Pričaj mi o njemu mlade italijanske spisateteljice Aleksandre Skvarte koji  jeobjavljen prošle godine u bilingvalnom konceptu, na crnogorskom i italijanskom jeziku, i predstavlja rezultat saradnje dvije vodeće organizacije Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Srbiji i Italiji, udruženja „Krstaš” iz Lovćenca i udruženja „Kraljica Jelena” iz Peruđe.

 

Aleksandra Skvarta je rođena 1991. godine i živi u Noćera Umbri u italijanskoj provinciji Peruđa. Njena najveća strast oduvijek je bila pisanje. Diplomirala je kao turoperator, studira kulturnu antropologiju, ali od ranog djetinstva sanja o karijeri spisateljice. Godine 2013. objavila je svoj prvi roman „Pričaj mi o njemu” Tri godine kasnije iz štampe je izašla njena druga knjiga „Na korak od svijeta, daleko od srca”, koja je 2017. u Palermu ušla u finalni izbor za prestižnu književnu nagradu FulgineaMente.

 

Prva promocija:

25. januar, utorak, u 18:00h

Biblioteka „Radosav Ljumović“, Podgorica

 

Druga promocija:

26. januar, srijeda, u 12:00h

Fakultet za crnogorski jezik i književnost, Cetinje

 

Na promocijama govore:

Aleksandra Skvarta, autorka romana

Nenad Stevović, politikolog, publicista, istraživač i organizator crnogorske dijaspore. Urednik i izdavač knjige o kojoj danas govorimo.

Danijela Đurđević, predsjednica udruženja “Regina Elena” iz Peruđe koje je suizdavač ove knjige.

Prof. dr Jasna Tatar-Anđelić, vanredna profesorica UCG

Moderatorka: Tijana Todorović