POVUĆI PRIJAVE, OSNAŽITI DIJALOG I FOKUSIRATI SE NA REZULTATE I ZADOVOLJSTVO KORISNIKA PROGRAMA

Danas sam u ime Socijaldemokratske partije, Bošnjačke stranke i Građanske inicijative “21. maj” ispred zgrade Centra bezbjednosti (CB) Podgoirica, zajedno sa kolegama i koleginicama iz opozicije, pružio podršku Milošu Maškoviću iz Socijaldemokrata Crne Gore koji se suočava sa neosnovanim krivičnopravnim progonom samo zato što savjesno i odgovorno obavlja odborničku funkciju. 

Bez obzira na ideološke i političke razlike i da li smo u opoziciji ili vlasti, medijima, civilnom društvu, akademskoj zajednici ili u vjerskim organizacijama, solidarnost se treba prepoznati kao važan društveni i politički koncept kojim se odgovara na određenu zabrinutost.

Ispred zgrade CB Podgorica podsjetio sam na zaključke Savjeta za prevenciju narkomanije i drugih bolesti zavisnosti Skupštine Glavnog grada Podgorice koji se, kroz posvećenost svih članova i članica na čelu sa predsjednicom mr sci. dr Majom Miročević Rotolo jedinstveno fokusirao na prevazilaženju uočenih izazova i problema i pružanju snažne društvene podrške radu gradske javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica. 

Resursi Glavnog grada na bilo koji način ne treba da se koriste za potkopavanje rada i podnošenje krivičnih prijava protiv NVO aktivista, novinara i odbornika samo zato što postavljaju pitanja o radu i iznose ocjene o uočenim pojavama i praksama. Bilo bi smisleno da se povuku sve podnijete krivične prijave kao i da se učini sve što je potrebno kako bi se o važnoj i društvu potrebnoj ustanovi govorilo u pozitivnom i afirmativnom smislu.

Apelujem na sve, naročito na rukovodstvo ustanove, da se posvetimo implementaciji i praćenju zaključaka i preporuka Savjeta za prevenciju narkomanije i drugih bolesti zavisnosti gradske skupštine i učinimo sve što možemo da nastavimo da unaprijeđujemo  svrhu, misiju i dobre rezultate gradske ustanove specijalizovane za tretman zavisnosti.

Izvještaj sa II sjednice Savjeta za prevenciju narkomanije i drugih bolesti zavisnosti dostupan ovdje: 

Aleksandar Saša Zeković, samostalni odbornik