POKRENUTI JAVNU RASPRAVU O BUDŽETU PODGORICE

Građanska inicijativa “21. maj” pozvala je dr Đorđa Suhiha da prije izjašnjenja i glasanja aktuelnog saziva Skupštine Glavnog grada o Budžetu Podgorice za 2023. godinu osigura odgovarajuću uključenost javnosti i građana i organizuje prikladne forume za raspravu i savjetovanje.

Služiti građanima i građankama Podgorice je velika čast i odgovornost. Zato je važno zajednicu, dakle građane i poreske obveznike, pitati o njihovim očekivanjima i prioritetima potrošnje u narednoj finansijskoj godini.

Takođe, očekujemo organizovanje odgovarajućih konsultacija kako sa političkim strukturama koje će biti u novom sazivu Skupštine Glavnog grada tako i sa onima koje će činiti novu gradsku administraciju. Promjena vlasti podrazumijeva i promjenu kadrova i politika i iskazivanje datih obećanja i kroz novi budžet.

Građanska inicijativa “21. maj” je proevropski, građanski i multietnički društveni pokret koji će učestvovati u radu novog saziva podgoričkog gradskog parlamenta.

Savjetovanje i konsultovanje javnosti, građana i njihovih izabranih predstavnika smatramo racionalnim, razumnim i neophodnim prije donošenja novog Budžeta Podgorice za narednu godinu. 

Aleksandar Saša Zeković, član Građanske inicijative “21. maj” i budući odbornik u novom sazivu Skupštine Glavnog grada Podgorica