Počinju svakodnevna okupljanja

 

POČINJU SVAKODNEVNA OKUPLJANJA  

 

Građanska inicijativa “21. maj” je organizovala danas ispred Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava okupljanje zbog netransparetnosti Vlade Crne Gore.

 

Građanska inicijativa “21. maj” smatra da Vlada Crne Gore nije postigla obećanu transparetnost i otvorenost svojih politika. Transparetnost  svih javnih poltika i svih vladinih aktivnosti bilo je jedno od ključnih obećanja svih partija i udruženja u koalicijama koje su sastavile aktuelnu Vladu.

 

Polazeći od toga da sve aktivnosti Vlade Crne Gore trebaju biti transparentne, Građanska inicijativa “21. maj” je pozvala ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića da objavi sadržaj ugovora koji se planira zaključiti sa Srpskom pravoslavnm crkvom kako bi se konačno uspostavila stručna i demokratska diskusija o tom važnom pitanju.

 

Okupljani građani su predali pismo članova Građanske inicijative “21. maj” kojim se od Leposavića zahtijeva da dok god obavlja dužnost ministra postupa na način koji osigurava ravnopravan i dostojanstven tretman svih vjerskih zajednica koje postoje i djeluju u Crnoj Gori. 

 

Zbog favorizovanja samo jedne vjerske zajednice – Srpske pravolsavne crkve, sve više se govori o urušavanju sekularne i građanske Crne Gore. 

 

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava svojim radom, negiranjem genocida u Srebrenici i diskriminacijom vjerskih zajednica, ali i Vlada Crne Gore tolerisanjem njegovog ponašanja, svakodnevno doprinose podizanju tenzija u društvu koje bi mogle, daljim zanemarivanjem, da vode jačanju segragacije, radikalizaciji i konfliktu.

 

Građanska inicijativa “21. maj” prijavila je policiji protestna okupljanja, koja će se, ove sedmice, održavati ispred Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, svakog dana u 12 sati.