ODBORNIKE DARIVAO ČARAPAMA

Samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice i član nestranačke Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković povodom novogodišnjih i božićnih praznika šefice i šefove odborničkih klubova darivao je čarapama, a predsjednicu i sekretara gradske skupštine knjigom.

Zeković za Portal Analitiku kaže da je šefice i šefove odborničkih klubova Aniku Bajićmr Andriju Klikovcamr Milenu Vuković SekulovićBranka Vukovićamr Vasilija ČarapićaNemanju Baošića, advokata Mitra Sušića i Miloša Maškovića, povodom praznika darivao čarapama koju su baš skroman ali i veoma simboličan poklon, dok je predsjednici i sekretaru Skupštine Glavnog grada dr Jeleni Borovinić Bojović i Milošu Giljenu poklonio po “lijepu knjigu”. 

Na pitanje kako su odbornici i čelnici gradske skupštine reagovali na te poklone, Zeković kaže da su svi bili nasmijani, pozitivni, zadovoljni i prepoznali su kultrurološku simboličku suštinu takvog darivanja. “Čarape su, simbolički, dio kultura širom svijeta uključujući i našu istoriju, kulturu i modu, uvijek su korisne i praktične, nikad ih dovoljno, kažu da nam griju prste ali i srca i podsjećaju da budemo zahvalni na sitnicama” kaže odbornik Aleksandar Saša Zeković za Portal Analitiku. 

Zeković dodaje da su pokloni, koje je inače morao zbog proceduralnih razloga poslati poštom, uručeni tokom trajanja sjednice gradskog parlamenta što ga je posebno odbradovalo kao i da je sve čarape kupio u novootvorenoj čarapari u centru grada, u ulici Miljana Vukova, koju su pokrenule dvije žene kao i da je važno da prepoznamo značaj ekonomskog osnaživanja žena i mladih koji se odlučuju za preduzetništvo.

Izvor: Portal Analitika

https://www.portalanalitika.me/clanak/zekovic-odbornike-u-skupstini-glavnog-grada-darivao-carapama-skroman-ali-simbolican-poklon