Početna konvencija Pokreta “Svi za naš grad” koji predvodi dr Ivan Vuković održana je 21. septembra 2022. godine u Univerzitetskom sportskom i kulturnom centru. Poručeno je da je zajednička vizija svih da se Podgorica nastavi graditi u moderan i evropski grad.
    Na konvenciji je govorio i mr Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava i član Građanske inicijative “21. maj”:
    “Udružili smo se kako bi ojačali demokratski pokret u Crnoj Gori i unaprijedili stabilnost i razvoj. Povezali smo se kako bi dalje širili ljudska prava. Podgorica ima i treba da zadrži gradonačelnika koji ne pristaje na političku polarizaciju i podjele u gradu. Dr Ivan Vuković je otvoreno i energično prihvatio da razvija grad i inovativno brine o težnjama i potrebama svih građana i građanki!
     Zajednička nam je vizija da Podgoricu nastavimo graditi u moderan i evropski grad. 
     Večeras predstavljamo i novu humanističko-razvojnu paradigmu “Podgorica, grad ljudskih prava”. Odlučno poručujemo da će Podgorica uz uključivanje i prihvatanje svih, biti prostor jednakosti. Fokus, središte, svih javnih politika Podgorice biće građanin i njegova prava. Sigurna pobjeda u Podgorici zaloga je i temelj za nastavak razvoja i našeg grada i države  Crne Gore u cjelini. Zato, neka se svi naši identiteti zajednički sliju u Svi za naš Grad jer je to garancija uspješnih promjena i ostvarivih zajedničkih ciljeva.Samo zajedno možemo Naš Grad učiniti temeljem moderne Crne Gore, Crne Gore koja će disati jednim proevropskim i građanskim plućima i Crne Gore u kojoj je Naš Grad oslonac njene bolje budućnosti.
    Dr Ivan Vuković riješen da Podgorica postane grad prepoznatljiv po poštovanju i uživanju svih ljudskih prava.
    Centar je središte svakog grada, a središte Podgorice je građanin!

                                                                                                        Svi za naš grad!

Aleksandar Saša Zeković

Aleksandar Saša Zeković

aktivista za ljudska prava i član društvenog i nadstranačkog pokreta
Građanska inicijativa “21. maj"