NAČELNIK CB NIKŠIĆ SVOJU SESTRU JOŠ UVIJEK NIJE PRIVEO NA INFORMATIVNI RAZGOVOR

Građansku inicijativu “21. maj” građani su obavijestili da policijski službenici Centra bezbjednosti (CB) Nikšić intenzivno privode u službene prostorije policije građane za koje postoji pretpostavka da će na predstojećim izborima za Skupštinu opštine Šavnik glasati crnogorske demokratske i proevropske snage. 

Tim povodom Pokret “21. maj” sinoć se obratio direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i pozvao ga da naloži da se provjere razlozi i osnovanost postupanja policije prema građanima a naročito da provjeri da li načelnik CB Nikšić Dragoljub Peković pristupa selektivnoj primjeni policijskih ovlašćenja jer prema dostupnim podacima za sada još uvijek nije doveo niti pozvao na informativni razgovor u stanicu policije u cilju prikupljanja obavještenja svoju sestru D.P.  ili bilo koju drugu osobu koja se pojavila na spisku Demokratskog fronta i Nove srpske demokratije po osnovu promjene prebivališta iz Nikšića u Šavnik u kojem će, po tom osnovu, ostvariti i izborno pravo. 

Uprava policije je prilikom pozivanja građana obavezna da im uruči poziv u kojem je jasno naznačen i konkretizvan razlog pozivanja. Bez toga građani nijesu dužni da se odazovu pozivu policije.

Građanska inicijativa “21. maj”