LISTA “SVI ZA PODGORICU – dr IVAN VUKOVIĆ” JE U INTERESU SVIH GRAĐANA

Aktivista za ljudska prava i predsjednik Gradskog savjeta Građanske inicijative “21. maj” u Podgorici Aleksandar Saša Zeković naglasio je da su predstojeći izbori višestruko značajni za građane i građanke Podgorice i da  imaju širi društveni i politički značaj. 

“Glavni grad je postao nesumnjivo središte ekonomskog, kulturnog i sportskog života u Crnoj Gori. Dinamiziran je razvoj privrednih društava (oko 14.000) i preduzetništva pa je i budžet Glavnog grada (oko 100 miliona eura) postao rekordan, izdašniji i u funkciji intenzivnog razvoja Podgorice” naglasio je Zeković.

“Istovremeno, civilno društvo, dakle brojne nevladine organizacije i mediji, u Glavnom gradu su svojim aktivnostima doprinijeli demokratizaciji, dijaloškoj kulturi i nužnoj društvenoj i političkoj kritici” kazao je Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava.

Građanska inicijativa “21. maj” smatra da gradonačelnik i produktivna lokalna uprava su svojom posvećenošću razvitku i pristojnom izgledu Glavnog grada zaslužili da u narednom mandatu, uz podršku ubjedljive većine građana i progresivnih političkih i društvenih snaga, nastave sa rješavanjem infrastrukturnih i razvojnih projekata. 

Glavni grad se nalazi na prekretnici daljeg dinamičnog i održivog razvoja i zato je važno da proevropske, multietničke i građanske snage pobijede na predstojećim izborima. Ta pobjeda nije usmjerena protiv bilo koga već je pobjeda za sve građane Podgorice. Pobjednička gradska platforma “Svi za naš grad” je u interesu svakog građanina kome je stalo do boljeg, kvalitenijeg i urbanijeg života” kazao je Zeković i dodao da zato “21. maj”, kao nadstranački društveni pokret, vjeruje da je predizborni politički savez koji okuplja stranke aktuelne lokalne uprave kao i sve druge političke i društvene snage “optimalan odgovor na razvojne izazove koji očekuju naš Glavni grad”.