Reagovanje Ljubo Filipović

Taman kada pomislimo da smo postali imuni na političke vratolomije ministarke Vesne Bratić ili kada naivno povjerujemo da se drži obećanja da će »primiriti« a koje je dala poslanici URA-e Boženi Jelušić, otrijezni nas šamar realnosti.

 

Tako, već par dana slušamo o skandaloznim imenovanjima od Pljevalja preko Berana do Bara da bi na kraju, uz odsustvo svake logike, učiteljica Rada Višnjić bila imenovana za VD direktora JU Osnovna škola »Jugoslavija« u Baru. To je bilo previše i za relaksiranu URA-u te su odlučili da ovoga puta »ne daju«. Može se lako zaključiti da je Višnjić bila mamac koji je bačen lavovima kako bi ova druga imenovanja prošla. Možda su ovim taktikama URA-u podučili  mladi šverceri iz njihovih redova koji su nedavno uhapšeni. Princip je jasan:  date jedan kombi droge da bi šleper prošao i /ili  date Radu za ostala imenovanja.

 

Zato, GI »21. maj«, na inicijativu članova Savjeta, poziva na hitnu smjenu ministarke Bratić. Takođe,  obnavljamo inicijativu oduzimanja njenoga državljanstva ako su za to ispunjenj uslovi u skladu sa Zakonom, a smatramo da jesu. 

 

Pozivamo i ljude da potpisuju peticije i  izraze protest na sve zakonom dostupne načine. 

 

Ljubomir Filipović, izvršni koordinator, GI »21. maj«