INICIRANA ODBORNIČKA RADNA AKCIJA

Bulevar između Danilovgrada i Podgorice je zapušten i neuredan. Radi o saobraćajnici od međunarodnog značaja i za njegovo pejzažno uređenje je neophodna adekvatna podrška i briga Vlade Crne Gore i službi opština Danilovgrad i Podgorica. Čitavom dužinom bulevara, posebno u završenom dijelu, razdjelne trake i ostrva su neuredna i zapuštena.

Bulevar između Podgorice i Danilovgrada ne samo da je unaprijedio kvalitet života građana već je značajno unaprijedio brzinu i udobnost prijevoza putnika i robe. Ovo je saobraćanijica koju koristi i značajan broj turista koji se očekuju već u maju, kada se na našem primorju održavaju i brojne manifestacije a tada proslavljamo i godišnjicu obnove nezavisnosti. 

Pozivam  odbornike i odbornice u Skupštini opštine Danilovgrad i Skupštini Glavnog grada Podgorica da pristupimo prvoj odborničkoj radnoj akciji (ORA) kako bi kroz košenje, sadnju zelenila i utovar biljnog otpada, pomogli i doprinijeli da bulevar između naše dvije opštine bude u urednom i ispravnom stanju. Bez obzira da li pripadamo političkoj većini ili manjini, ORA je i prilika da se bolje međusobno upoznamo i pomognemo da aktuelni sazivi lokalnih parlamenata budu funkcionalni timovi u kojima vlada uvažavanje i fokusiranost na efikasnost javnih službi i kvalitet života građana. 

Aleksandar Saša Zeković, član Građanske inicijative “21. maj” i samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorica