HAOS NA AERODROMU PODGORICA: PROVJERA SE POSTUPANJE POLICIJE

Marko Pejović, diplomirani pravnik iz Podgorice i član nacionalnog Koordinacionog odbora “Građanske inicijative 21. maj” podnio je pritužbu Savjetu za građansku kontrolu rada policije. 

Saopštio je da je crnogorsku javnost uznemirila vijest o dešavanjima na Aerodromu Podgorica od 2. jula 2023. godine i o tome je dostavio prateće medijske navode:

https://m.cdm.me/ekonomija/u-svijet-otisle-slike-i-vijesti-koje-crnu-goru-cine-nesigurnom-destinacijom-sa-nepouzdanim-servisom/

Ukazao je i na informaciju/podatak da su policijski službenici iz Sektora granične policije navodno napustili radna mjesta što Uprava policije, 2. ili 3. jula 2023. godine, na bilo koji način nije demantovala.

Pozvao je Savjet za građansku kontrolu rada policije, da zbog interesa javnosti, provjeri postupanje policijskih službenika u konkretnoj situaciji i kritičnom prilikom. 

Savjet je pritužbu uzeo u rad, istom zadužio u svojstvu obrađivačice i izvjestiteljke, svoju članicu Aidu Petrović a od Uprave policije je zatraženo da informiše o dešavanjima na podgoričkom aerodromu, provjeri da li je postupanje prisutnih policijskih službenika bilo u skladu sa standardima i etičkim vrijednostima policije i kao i da se izjasni zašto se Uprava policije nije blagovremeno oglasila povodom ovog događaja.

Izvor: http://kontrolapolicije.me/blog/haos-na-aerodromu-podgorica-provjera-se-postupanje-policije