ABAZOVIĆ ŽELI DA CENZURIŠE MEDIJE, AEM DA REAGUJE

Građanska inicjativa “21. maj” osuđuje ponovne napade premijera Dritana Abazovića na slobodne medije i ocjenjuje da njegovi nastupi doprinose ugrožavanju sigurnosti medijskih djelatnika i daljoj polarizaciji u društvu. 

Svjedočimo pogoršavanju slobode medija u Crnoj Gori a tome naročito doprinosi Dritan Abazović kojem su meta mediji koji zahtijevaju odgovore na brojna društvena i ekonomska pitanja ili ga argumentrovano kritikuju.

Građanska inicjativa “21. maj” poziva v.d. direktora i Savjet Agencije za elektronske medije (AEM) da se oglase povodom otvorenog manifestovanja i širenja antidemokratske prakse od strane premijera Abazovića. Sve su intenzivniji Abazovićevi pritisci prema Gradskoj televiziji kroz populističke pokušaje da  je cenzuriše, ućutka i degradira. Zato Savjet AEM ima naročitu odgovornost  i obavezu da zaštiti slobodu medija i pruži vidljiviji doprinos jačanju demokratije u Crnoj Gori.

Savjet AEM treba da pruži odlučniji doprinos poštovanju medijskih standarda i da se odupre svim pritiscima, uključujući i one koji dolaze iz Srbije. Vlasnik Televizije PINK Željko Mitrović je nagrađivanjem i pojačanom pažnjom i ljubaznošću prema zapošljenima koji krše crnogorske propise pokazao koliko je zabrinut i oštećen odlukama crnogorske AEM.