ABAZOVIĆ DA SE IZVINI BOSNI I HERCEGOVINI ZBOG ZABIJANJA NOŽA U LEĐA I DA POZOVE DVOJICU SVOJIH MINISTARA DA NAPUSTE VLADU

Građanska inicijativa “21. maj” osuđuje antidemokratski i antievropski postupak Vlade Crne Gore koja se podmuklo pridružila obilježavanju nepostojećeg praznika Republike Srpske, jednog od entiteta u Bosni Hercegovini (BiH).

Predsjednik Vlade Dritan Abazović odbija da građanima Crne Gore, bez obzira na njihovo političko, nacionalno ili vjersko opredjeljenje, jasno saopšti da za zvaničnu Crnu Goru 9. januar ne postoji kao Dan Repubike Srpske i da se njegova proslava u našoj zemlji neće tolerisati niti podržavati.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović dodatno je odbio da se jasno ogradi od postupka dvojice svojih ministra iza kojih navodno ne stoji Vlada a koji su se Republike Srpske dokopali, i u njoj boravili, uz pomoć resursa koje im je na raspolaganje stavila Vlada odnosno građani Crne Gore.

Ministri Aleksandar Damjanović i Marko Kovač, kao pojedinci su potpuno nepoznati i nebitni u srpskom svijetu. Na svečanoj akademiji tretirani su kao zvaničnici Crne Gore i zato su dobili počasna mjesta u prvom redu. Da su tamo stvarno bili kao pojedinci, shodno svojim zaslugama, stajali bi ispred zgrade u kojoj se održavala svečanost na kojoj je slavljena politika etničkog čišćenja i segregacije.

Svi koji imaju i minimalno političko obrazovanje i iskustvo znaju da se visoki vladini zvaničnici ne mogu prikrivati iza privatnosti kada im je to političko zgodno.

Pozivamo Abazovića da spasi obraz Crne Gore i njen međunarodni i dobrosusjedski ugled. Pozivamo ga da se izvini zbog zabijanja Bosni i Hercegovinio noža u leđa, a dvojicu svojih ministara javno pozvati da podnesu ostavke i napuste Vladu.

Svako drugačije postupanje od ovog nedvosmisleno ukazuje da im je Abazović potpisao politički putni nalog za odlazak na nacionalistički i proputinovski događaj.

Marko Pejović, koordinator Građanske inicijative “21. maj”